Talen

  • Nederlands
  • English
  • Français

Wouter Liekens

Wouter Liekens behaalde een diploma hotelmanagement aan de vermaarde Belgische hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

Hij begon zijn loopbaan als sous-chef in het London Hilton aan Park Lane en het Royal Garden Hotel in Knightsbridge. Daarna was hij Executive Sous-chef in het Hyatt Regency Hotel in Dubai en Executive Chef in The Great Wall Sheraton in Peking en Le Méridien in Vilnius.

Zijn loopbaan bleef zich gestaag ontwikkelen van F&B Manager tot Operations Manager in het Brussels Hilton. Nadien werd hij algemeen directeur in Hotel Métropole in Brussel.

Tijdens zijn beroepsloopbaan behaalde hij bovendien een MBA aan de University of Liverpool (Groot-Brittannië) en een CDP aan Cornell University (VS).

Momenteel is hij Creative Hospitality Expert bij Cherto en lid van de Raad van Bestuur van GLG (Gerson Lehrman Group). Hij is de drijvende kracht achter Chertoproducts, docent internationaal hotelmanagement aan het Brussels Business Institute en deskundig gastspreker bij Demos voor het Europees Parlement.

Wouter heeft The Egg Brussels een creatief centrum voor evenementen en communicatie geleid naar optimizatie.

Momenteel is hij Hotelier in Bouillon; Hotel Cosy, Brasserie Bouillon en Hotel Bouillon. Zijn expertise bestaat erin om kleine tot middelgrote hotels uit te baten, gastronomie en het creëren van ervaringen.

Wouter Liekens

Wouter Liekens social